Способността да упорстваш пред трудностите е това, което разграничава обикновения човек

...
Способността да упорстваш пред трудностите е това, което разграничава обикновения човек
Коментари Харесай

9 урока, които предприемачите могат да научат от вестникарчето

Способността да упорстваш пред компликациите е това, което разграничава обикновения човек от великия. Пътуването към предприемачеството постоянно е изпълнено със стръмно начало и несигурна бъдеща вероятност. Бизнесът изисква доста труд, време и риск, само че бизнесмените могат да научат доста от непредвидени източници - даже от детето, което доставя вестниците заран, написа в публикация за Еntrepreneur Мервик Хаумс. Той показва 9 урока, които един бизнесмен би могъл да научи от дребното вестникарче. 

Никога не се опасявайте от трудности

Момчето, което доставя вестника ви заран, се сблъсква с разнообразни трудности: неподходящо време или даже елементарна отмалялост. Това обаче не го спира да стане и да преодолее тези провокации.

Като бизнесмен би трябвало да сте задоволително смели, с цел да извършите първата крачка. Никога няма да стигнете до другата страна, в случай че не съберете храброст и старания да опитате. Предприемачите би трябвало да спрат да се оплакват от пречките пред тях. Като това момче от вестника, събудете се, излезте и се появете!

Винаги се появявайте в точния момент

Основната отговорност на момчето е да доставя вестника навреме и в положително положение. Неявяването в точния момент води до липса на доверие от страна на клиентите, което евентуално води до загуба на приход. Времето е пари, скъп запас и всеки бизнесмен би трябвало да осъзнае това, с цел да успее. 

Предприемачите в никакъв случай не би трябвало да закъсняват за срещите си, защото това може да навреди на бизнеса. През цялото време фокусът би трябвало да бъде върху растежа и триумфа. За да реализират това, безнесмените би трябвало да развият навика да бъдат дисциплинирани и точни. Управлението на времето е от значително значение за вашия триумф като бизнесмен, защото демонстрира на вашия клиент и сътрудници от бранша, че сте виновни и надеждни.

Бъдете подготвени да жертвате дребни удоволствия

Понякога момчето с вестниците може да бъде лишено от удоволствието да се мотае с другари или да пропусне утринно събиране поради доставка, тъй че е значимо да знаете, че може да не съумеете да извършите всичко, което желаете. 

Предприемачите би трябвало да научат какъв брой е значимо да жертват краткосрочните удоволствия за по-доброто. Бизнесът е развой на отдаване и взимане и колкото повече предприемачът влага в бизнеса си и е подготвен да се раздели с краткосрочни удоволствия, толкоз по-високи ще бъдат премиите. За да се реализира триумф, би трябвало да се създадат жертви. 

Винаги бъдете честни 

Честността е най-хубавата политика. Тя дефинира вашата честност и стойност. Подобно на момчето с вестниците, предприемачът би трябвало да има поради, че има огромен % неуспехи и разочарования, свързани със стартирането на бизнес, а от време на време нещата не вървят по проект или прогноза. Така че бизнесмените би трябвало да бъдат почтени с клиентите си, защото не всичко е под техен надзор. 

Предприемачите би трябвало да са почтени със себе си за всичко, което се случва с техните компании. Преценяването на всеки аспект на бизнеса е извънредно значимо - от финансите през създаването на артикули до взаимоотношенията с клиентите. Понякога нещата излизат отвън надзор, само че честното проучване на обстановката може да ви помогне да се върнете към верния път. 

Знайте целите си 

Основното обвързване на момчето е ежедневната доставка на вестника на клиентите. 

Като бизнесмен един от главните ви цели би трябвало да бъде намирането на евентуални клиенти, които ви дават значима противоположна връзка отвън продукта, тъй като би трябвало да разберете екосистемата, в която продавате. Предприемачите би трябвало да останат необикновено съсредоточени и да се придържат към главните си цели, което от своя страна ги настройва за триумф.

Поддържайте положителни връзки с сътрудници предприемачи 

Сприятелявайте се. Понякога момчето с вестниците може да не успее в точния момент с поръчките и положителните връзки с други момчета за доставка оказват помощ в такива обстановки. Например, едно момче е приело прекалено много поръчки за доставка и то може да реши да даде маршрута си на различен снабдител, с цел да не разочарова клиентите си. Това е допустимо единствено в случай че се поддържат положителни връзки.

Мрежите също са от значително значение за оцеляването ви като бизнесмен, защото отварят порти за благоприятни условия.

Отношенията с клиентите са основни

Момчето с вестниците поддържа положителни връзки с клиентите, с цел да ги задържи. Клиентите заплащат за това вестникът да бъде доставен там, където и когато го желаят. Никога не подценявайте цената и обсега на лоялен клиент. 

Предприемачите би трябвало да дадат извърнат внимание на взаимоотношенията с клиентите, защото това е от основно значение за оставане на повърхността на конкурентния пазар. Не подценявайте отзивите на клиентите. Не омаловажавайте настояванията на клиентите, защото тези парченца са тъкмо областите, от които можете да научите доста, с цел да подобрите услугата си. Като бизнесмен, постоянно се стремете да зарадвате клиентите си, с цел да изградите дълготрайни връзки. Както се споделя, щастливият клиент е предан клиент.

Винаги бъдете нащрек за нови клиенти

Момчето с вестниците е непреклонно в своята зоркост и с възторг следи дали има нов вероятен четец на вестници.

Един бизнесмен би трябвало постоянно да е нащрек за нови клиенти и хрумвания. Те би трябвало непрекъснато да се преоткриват, да се измислят по-добри способи за ръководство на бизнеса и да се избистрят техниките, които могат да бъдат употребявани за привличане на повече клиенти.

Не се колебайте да изследвате нови благоприятни условия

Може би сте виждали по какъв начин едно вестникарско момче става вестникар, макар че не е наложително да вършиме едно и също през целия си живот, в случай че в действителност ви харесва. Винаги можете да изследвате нови територии, да се учите и да ставате по-добри, тъкмо както момчето-доставчик на вестници може да стане сътрудник на вестника. Винаги бъдете отворени да се учите на нещо ново!

О, и апропо, това момче от вестника бях аз. Дори приключих като сътрудник на същите вестници, които доставях. Животът е цялостен с изненади и непредвидени финали. Не се опасявайте от кое място да започнете. Можете да се противопоставите на всички коефициенти и да се изкачите на върха от скромния декор, написа създателят на публикацията. 

Източник: Мервик Хаумс, създател на Startup Fortune, за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР